Back to blog

3 tips til en bedre digital oplevelse

Written by Riziki Nielsen, Design & UX21 June, 2021

Her får du tre tips til hvilke ting, som du måske skal forbedre, så dine besøgende får en god oplevelse på din hjemmeside. Den digitale oplevelse har nok aldrig været vigtigere og  besøgende forventer i højere grad en oplevelse, når de går online. Hjemmesiden skal hurtig,  flot og nemt være tilpasset deres telefon, tablet eller computer.

Men hvad skal du tænke på og hvordan kan du styrke brugeroplevelsen hos dine besøgende?1. Husk den gode kontrast mellem farverne

Tekst på et billede eller tekst på en farvet baggrund kan i visse tilfælde betyde, at det kan være svært for den besøgende at læse det indhold, som er skrevet - og i værste fald hopper den besøgende fra uden at læse indholdet. En god idé kan være at bruge en online kontrast tjekker, som sikre dig, at farverne på din hjemmeside altid er brugervenlige og dine tekster dermed altid er læsbare for de besøgende. Her er det også værd at tænke på, om skrifttype også er den rigtigt - er den rar at læse?

2. Er dit call-to-action klart?

En anden udfordring er, at brugerne kan føle at hjemmesiden ikke er intuitiv, så de nemt kan finde ud af, hvad de skal gøre på siden. Hvis ikke, så bliver det irriterende og den besøgende bliver muligvis frustreret og i værste fald finder et andet sted at finde sin information eller købe sine produkter. For dig betyder det, at du vil få svære ved at konverte dine besøgende til nye kunder. En mulighed for at trykteste dette er at gennemgå siden. Tænke over hvad du gerne vil have den besøgende skal opnå ved besøget, så du kan gøre det mere klart og tydeligt for brugeren - eventuelt med nogen, som ikke har set siden eller måske ikke er så ofte på nettet.

3. Drukner du dine besøgende i tekst?

Vi kender nok alle det, at komme ind på en hjemmeside, hvor vi bliver overfaldet af al for meget tekst. Det virker overvældende og måske i en grad, at vi simpelthen ikke orker at læse det og dermed misser noget interessant. Overvej i stedet at skære teksten til og lav et fornuftigt hierarki. Overvej også hvilke pointer, som er de vigtigste så de står mest frem på siden.