Tilbage

En omfattende guide til at migrere fra WordPress til Webflow

Overgangen af din hjemmeside fra WordPress til Webflow er et vigtigt skridt i retning af at forbedre din online tilstedeværelse. Migreringen kan virke skræmmende, men med den rette vejledning og ekspertise kan den løfte dit brand til nye digitale højder. Som Danmarks førende Webflow-bureau deler Kvalifik en omfattende køreplan for en vellykket migrering fra WordPress til Webflow.
2. oktober 2023
Af
Rebecca Busk
,
Kommerciel Direktør og Partner

Hvorfor migrerer flere virksomheder deres hjemmeside fra Wordpress til Webflow? 

I de senere år er der sket et markant skift fra WordPress til Webflow blandt enkeltpersoner og virksomheder, der ønsker en mere moderne og visuelt tiltalende online tilstedeværelse. Denne migration er drevet af Webflows løfte om at give en højere grad af designfleksibilitet og en brugervenlig grænseflade, som gør det muligt for skabere at opbygge unikt skræddersyede websteder uden en stejl indlæringskurve. I modsætning til WordPress, som ofte kræver ekstra plugins for grundlæggende funktioner, har Webflow integrerede funktioner, der strømliner designprocessen og gør den mindre besværlig. Derudover har Webflows overlegne ydeevne med hensyn til webstedshastighed og dets indbyggede SEO-værktøjer vist sig at være fordelagtige til at forbedre webstedsrangeringer på søgemaskiner. Muligheden for at lave et skræddersyet design, kombineret med en mere intuitiv, mindre plugin-afhængig platform og gunstige SEO-funktioner, gør Webflow til et attraktivt alternativ for mange, der ønsker at overskride de begrænsninger, de har mødt på WordPress.

Forståelse af hvorfor:

1. Opgradering af ydeevne:

Webflow er kendt for sine overlegne indlæsnings- og driftshastigheder sammenlignet med WordPress. Platformens minimale kode og optimale hostingløsninger reducerer indlæsningstiderne betydeligt og giver brugerne en hurtig browseroplevelse, hvilket er afgørende for brugertilfredsheden og reducerer afvisningsprocenten.

2. Fleksibelt design:

I modsætning til WordPress, som ofte er afhængig af foruddesignede temaer, tilbyder Webflow et tomt lærred, der giver designere mulighed for at bygge unikke, tilpassede layouts. Dette niveau af designfleksibilitet tilskynder til kreativitet og sikrer, at din hjemmeside skiller sig ud fra konkurrenterne. Desuden gør den visuelle editor designændringer hurtige og intuitive, selv for dem uden omfattende viden om kodning.

3. SEO-fordele:

Webflow har indbyggede SEO-værktøjer, der gør det nemt at optimere din hjemmeside. Det genererer ren, semantisk kode, der er let at gennemgå af søgemaskiner, hvilket er gavnligt for dit websteds placering. Platformen giver også mulighed for tilpassede metatitler, beskrivelser og andre SEO-essentials, der er afgørende for optimal performance på søgemaskiner i Danmark og resten af verden.

Tjekliste før migration:

1. Sikkerhedskopier dit WordPress-site:

Før du går i gang med migreringsprocessen, er det vigtigt at have en fuld backup af dit WordPress-site. Denne backup bør omfatte alt indhold, databaser og mediefiler for at sikre, at intet går tabt under migreringen.

2. Kontrol af lagerbeholdning:

Dokumenter alle aktiver som blogindlæg, billeder, videoer og andet vigtigt indhold på dit WordPress-site. At have en organiseret oversigt vil sikre en gnidningsløs overgang, og intet vigtigt bliver overset under migreringsprocessen.

3. SEO-revision:

En SEO-revision vil hjælpe dig med at forstå din hjemmeside's nuværende SEO-performance. Denne revision bør omfatte kontrol af ødelagte links, analyse af søgeordsrangeringer og gennemgang af webstedets metabeskrivelser og titler. Disse oplysninger vil fungere som et benchmark til at sammenligne SEO-performance efter migreringen.

Migrationsprocessen:

1. Overførsel af domæne:

Omkonfigurering af dine domæneindstillinger, så de peger på Webflow, er et afgørende skridt i migreringsprocessen. Sørg for at følge Webflows retningslinjer for domæneoverførsel omhyggeligt for at undgå nedetid.

2. Migrering af indhold:

Afhængigt af kompleksiteten og mængden af indhold kan du vælge at overføre indholdet manuelt eller bruge automatiserede migreringsværktøjer. Sørg for, at alt indhold overføres nøjagtigt, og bevar SEO-strukturen som overskrifter, alt-tekst til billeder og metadata.

3. Overgang til design:

Brug Webflows designværktøjer til enten at kopiere dit eksisterende design eller benyt lejligheden til at forny dit websteds design, så det bliver mere moderne og brugervenligt.

4. SEO-opsætning:

I Webflow skal du opsætte dine SEO-essentials, herunder URL'er, metatags og headerstrukturer. Sørg også for, at 301 redirects er sat korrekt op for at opretholde SEO-placeringer og undgå ødelagte links.

Evaluering efter migration:

1. Kontrol af funktionaliteten:

Efter migreringen skal du teste din hjemmeside grundigt for at sikre, at alle funktioner fungerer efter hensigten. Dette omfatter kontrol af formularer, CTA'er og interaktive elementer.

2. SEO-ydeevne:

Overvåg løbende din hjemmeside's SEO-performance for at sikre, at den opretholder eller forbedrer sin synlighed på søgemaskiner som Google.dk. Brug værktøjer som Google Analytics og Google Search Console til nøjagtig sporing.

3. Feedback fra brugerne:

Indsamling af brugerfeedback kan give værdifuld indsigt i eventuelle forbedringer. Opfordr brugerne til at dele deres erfaringer med den nye platform, og vær klar til at foretage justeringer baseret på deres feedback for at sikre en optimal brugeroplevelse.

Hvert af disse trin er afgørende for at sikre en vellykket migrering fra WordPress til Webflow og samtidig bevare eller forbedre din hjemmeside's SEO-ydeevne og generelle brugeroplevelse.

Har du brug for hjælp til migreringen?

At migrere fra WordPress til Webflow er et strategisk skridt mod at opnå bedre hjemmeside performance og øget designfleksibilitet. Det er en investering i dit brands digitale fremtid. Hos Kvalifik har vi specialiseret os i at gøre denne overgang glat og problemfri. Vores erfarne eksperter sørger for, at din migrering til Webflow foregår omhyggeligt og sikrer en robust online tilstedeværelse, der vækker genklang hos dit publikum både i Danmark og globalt.

Er du klar til at foretage det strategiske skift fra WordPress til Webflow? Kontakt Kvalifik, Danmarks betroede Webflow-bureau, for at få en problemfri migreringsoplevelse.

Fortsæt med at læse