Tilbage

De 7 største nyheder på Webflows 2023 konference

I går løb den årlige Webflow-konference af stablen. Som et førende Webflow-bureau var vi til stede på konferencen i San Francisco, hvor vores egen Riziki Nielsen også deltog i Speed Build Challenge. Ved arrangementet blev der afsløret et væld af nye funktioner. Her er de 7 vigtigste nyheder fra konferencen:
6. oktober 2023
Af
Søren Boesen
,
Managing Partner

1. Interaktive 3D-sider

Verden er 3D, så hvorfor består de fleste hjemmesider af kedelige todimensionelle kasser? Det er et spørgsmål, vi har stillet os selv hos Kvalifik det seneste år, hvor vi har integreret 3D-elementer mere og mere i vores design. Nu bliver det nemmere og endnu mere effektivt at give din hjemmeside en ekstra dimension. Spline, et fantastisk 3d-værktøj til nettet, integreres nu med Webflow. Denne integration gør det lettere at skabe fordybende 3D-oplevelser, animationer, visuelle modeller og interaktive scener direkte i Webflow. Vi glæder os så meget til at lege mere med det. Hvis du vil have en idé om, hvad du kan gøre med Spline, kan du tjekke vores 404-side.

Billederettigheder: Webflow

2. Mere fleksibilitet med designvariabler

Webfow har introduceret nye Design Variables, som giver nye muligheder for at styre og ændre stylingen af dit website. Det giver dig mulighed for at oprette en hjemmeside , hvor farveskemaet skifter subtilt, når brugeren scroller, eller hvor implementering af en mørk tilstand er lige så ligetil som at trykke på en kontakt. Disse tokens gør det muligt at genbruge og manipulere designelementer dynamisk, hvilket reducerer den tid, der bruges på opdateringer og ændringer. Det giver også mulighed for at integrere med et eksternt globalt designsystem.

3. Tal din brugers sprog med indbygget lokalisering

Den nyhed, vi er mest begejstrede for, er, at Webflow nu har indbygget landetilpasning, såkaldt localization, direkte i Designer-grænsefladen. Det giver dig fuld kontrol til ikke bare at ændre og geografisk tilpasse din tekst, men også billeder og CMS-elementer. Den har indbygget maskinoversættelse, som du derefter kan redigere. Du kan også forbinde med oversættelsesapps som Lokalise eller forbinde dit eget oversættelsessystem med Webflows API. Lokaliseringsfunktionen udrulles til alle brugere i næste måned og koster 9 eller 29 dollars ekstra om måneden ud over din eksisterende hjemmesideplan afhængigt af de funktioner og det antal sprog, du har brug for.

4. Forbedrede byggeklodser

Komponentslots er de nye byggeklodser, der giver et højere niveau af tilpasning og fleksibilitet. Muligheden for at indlejre komponenter i andre komponenter åbner op for en helt ny verden af designmuligheder. Det gør det lettere at genbruge eksisterende elementer, mens man skaber brugerdefinerede oplevelser til forskellige websider, og dermed fremskynde udviklingsprocessen.

5. Udvidelse af økosystemet

For en måned siden introducerede Webflow en app-butik, som gør det lettere at integrere med forskellige værktøjer som Hubspot, Memberstack, Make og mange andre.

Tidligere i år annoncerede de en integration fra Figma til Webflow med det formål at strømline overgangen fra design til det endelige site. Mens vi hos Kvalifik fandt denne første integration ganske imponerende, havde den sine mangler. Heldigvis er mange af disse problemer blevet løst med den nyligt udgivne Webflow to Figma companion app, som yderligere strømliner workflowet fra design til udvikling, hvilket gør oversættelsen af designkoncepter til live websites hurtigere og mere præcis.

En spændende udvikling under konferencen var afsløringen af, at React-komponenter kan importeres direkte til Webflow. For os, som et bureau med full-stack-udviklere, der er dygtige til React, var denne meddelelse opløftende. Derudover fremhævede konferencen nye API-udvidelser, der udvider mulighederne for brugerdefinerede applikationer og integrationer i Webflow betydeligt. Hos Kvalifik er vi allerede i gang med at brainstorme på innovative app-løsninger, der udnytter disse nye muligheder, som vi sigter mod at implementere i den nærmeste fremtid.

6. Nye samarbejdsfunktioner

Den interne kommunikation vil blive forbedret med introduktionen af inline-kommentarer direkte i Webflow-grænsefladen. Yderligere roller og tilladelser betyder, at redaktører nu kan foretage kontrollerede designændringer, hvilket giver teams mere fleksibilitet. For vores Enterprise-kunder giver nye publiceringsworkflows endnu større kontrol over, hvornår og hvordan ændringer går live.

7. Et nyt udseende og logo

Nå ja, Webflow har også fået et nyt logo og en opdatering af brugergrænsefladen i Designer Interfacet. Det nye logos typografi følger tendensen fra andre tech-giganter og holder tingene moderne og slanke. Interessant nok for et værktøj uden kode refererer det nye logomærke til kodning med et stiliseret ;/ . For mig understreger dette, at Webflow ønsker at positionere sig som en low-code-løsning, hvor du kan skabe alt, hvad du kan med kodning, bare hurtigere og nemmere. Logomærket har også en vis 80'er-stemning over sig, og jeg kan personligt godt lide det.

Mens den strømlinede brugerflade hjælper brugerne med at få tingene gjort uden besvær, er et par ting flyttet rundt, hvilket kræver en smule tilvænning til det nye layout. Alt i alt gør det nye look arbejdet med Webflow til en mere ligetil og behagelig oplevelse, når vi først har vænnet os til de små omplaceringer.

Her hos Kvalifik er vi begejstrede for de muligheder, opdateringerne giver, og ser frem til at indarbejde dem i vores fremtidige projekter for at skabe endnu mere enestående digitale oplevelser.

Fortsæt med at læse