Tilbage

Hvad er Webflow? En komplet guide til den kodefri webdesignplatform

Det kan være både udfordrende og dyrt at holde trit med konkurrencen, når der forventes en ny eller opdateret hjemmeside hvert andet år. Heldigvis er platforme som Webflow, der lader os lave hjemmesider uden at skrive kode, blevet så avancerede, at vi i dag kan lave langt flottere og bedre hjemmesider til billigere penge, end hvis vi skulle kode dem fra bunden. Men hvad er Webflow egentlig og er det noget for din virksomhed?
20. august 2024
Af
Anton Pinstrup
,
Marketing Assistant

Uanset om du er virksomhedsejer, designer eller freelancer, tilbyder Webflow de værktøjer, du har brug for til nemt at opbygge og vedligeholde en professionel online tilstedeværelse.

I denne guide dykker vi ned i, hvad der gør Webflow til en game-changer, og hvordan det kan hjælpe dig med at lave din næste hjemmeside.

Hvad er Webflow?

Webflow er en platform, der lader brugerne designe, bygge og lancere unikke og skræddersyede hjemmesider uden at skulle skrive en eneste linje kode. Præcis ligesom populære hjemmesidebyggere som Wix, Squarespace og Shopify. Den væsentlige forskel er, at Webflow giver dig langt flere muligheder for at bygge din hjemmeside præcis hvordan du vil have den, da hvert enkelt element kan defineres og placeres som og hvor du vil. Med platforme som Wix, Shopify og Squarespace er du begrænset til de skabeloner der er tilgængelige og du kan kun ændre på bestemte ting. Derfor støder man typisk ind i flere problemer, hvor man virkelig ville ønske at et objekt kunne være på højre side i stedet for venstre, men de simpelthen bare ikke er en mulighed.

Med Webflow er dette ikke tilfældet. Her bygger man hjemmesiden som om man skrev koden -  det hele foregår bare visuelt og man behøver derfor ikke kunne skrive hverken det ene eller det andet kodesprog. Webflows eget motto er meget sigende for denne tilgang:

“Build with the power of code — without writing any”

Webflow giver dig friheden til at skabe de mest unikke og vilde hjemmesider, ligesom hvis du kodede dem fra bunden, men uden det besvær, den tid og de udgifter, der normalt følger med. Hos Kvalifik mener vi, at Webflow er et værdifuldt værktøj, der har potentiale til at hjælpe mange virksomheder med at spare tid og penge, samtidig med at de skaber et mere visuelt tiltalende og konverteringsvenligt hjemmeside.

Læs med herunder og find ud af hvorfor!

Hvorfor skal du overveje Webflow?

Spar tid på at opdatere og udgive med Webflows CMS‍.

Et af de mest kraftfulde værktøjer, Webflow tilbyder, er dets CMS (content management system). Dette system giver dig mulighed for at oprette, administrere og opdatere dynamisk indhold, som kan definere tekst, billeder, farver og mange andre elementer på din hjemmeside. Indholdet og udseendet på hjemmesideer knyttet til de data, du organiserer i CMS, og det opdateres automatisk på webstedet, når du foretager ændringer.

Det betyder, at du kun behøver at formatere indhold én gang, og at du aldrig behøver at bekymre dig om, at det opfører sig mærkeligt på siden, når du tilføjer nyt indhold eller justerer eksisterende indhold. Det samme gælder for tekstindhold. Når du redigerer eller tilføjer et blogindlæg eller lignende, tilpasser det sig automatisk til din foruddefinerede formatering og dit design, hvilket sparer dig masser af tid.

I videoen herunder kan du se hvordan CMS’et fungerer, og hvordan du virkelig kan spare tid ved at bruge det rigtigt:


Webflows CMS giver dig altså fuld kontrol over din hjemmesides indhold og hvordan det optræder og har mange smarte funktioner der gør at du kan organisere, redigere og publicere store mængder af indhold nemt og effektivt.

Det betyder, at du får en hjemmeside, som ikke er tidskrævende at vedligeholde, og som du hurtigt kan tilføje nyt indhold til.

Gør din hjemmeside responsiv med præcision

‍Webflowgør det nemt at oprette en responsiv hjemmeside , der ser fantastisk ud på alle enheder og skærmstørrelser, og giver dig mulighed for at tilpasse hjemmeside til hvert format, hvis du vil have fuld kontrol. Du kan designe og finjustere din hjemmeside direkte i browseren og se, hvordan den tilpasser sig forskellige skærmstørrelser i realtid.

Webflow giver dig mulighed for at definere specifikke breakpoints, som er de punkter, hvor layoutet ændres for at passe til forskellige skærmstørrelser. På den måde kan du nemt justere og finjustere elementernes størrelse, placering og stil for hver enhed og sikre en ensartet og brugervenlig oplevelse for alle besøgende.

Fuld kontrol over design og layout‍.

Det, der gør Webflow helt unikt, er den måde, man bygger hjemmesider på med fuld kontrol i den intuitive visuelle designer. Webflow har fundet den gyldne middelvej mellem brugervenligheden i populære træk-og-slip-byggere på hjemmeside og den kreative frihed, der normalt kræver manuel kodning i mere avancerede hjemmeside -programmer.

Webflow-designeren giver dig mulighed for at opbygge komplekse layouts og designelementer med præcision, meget hurtigere og med færre fejl end ved kodning. Grænsefladen lader dig manipulere HTML, CSS og JavaScript visuelt i realtid, uden at du behøver at kende HTML, CSS eller JavaScript. Resultatet er et unikt professionelt hjemmeside , som både er teknisk robust og visuelt imponerende, og som du selv kan bygge eller opdatere uden at have brug for dyb viden om kodning.

Lyder det for godt til at være sandt?

Det er er det (næsten) ikke - men det er en større udfordring at lære at bruge Webflows designer, end det er at lære at bruge særligt Wix og Squarespace. Selvom du ikke skal lære at kode fra bunden for at lave en imponerende hjemmeside med Webflow er læringskurven væsentlig stejlere end når du skal lære at bruge de simple drag-and-drop programmer. Det er de færreste der kan sætte sig ned og lave en skræddersyet Webflow hjemmeside fra bunden hvis ikke de har tidligere erfaring med det.

Men der er heldigvis hjælp at hente, så du kan komme godt i gang med Webflow. 

Webflow har fundet den gyldne middelvej mellem brugervenligheden i de populære drag-and-drop hjemmesidebyggere og den kreative frihed, der normalt kræver manuel kodning

Lær Webflow med Webflow University
For at få flere til at bruge deres fantastiske platform har Webflow skabt det, de kalder Webflow University, som tilbyder en bred vifte af ressourcer til at hjælpe dig i gang med Webflow. Der er videoer, tutorials og interaktive kurser, som viser dig alt fra de grundlæggende funktioner til de mest avancerede teknikker. Du bliver guidet igennem det hele trin for trin, og der er tænkt over hver eneste detalje, og der er ikke det emne, du ikke kan finde en ultra-pædagogisk video om.

Og det bedste er, at det hele er gratis. Ligesom det er gratis at begynde at bygge et webflow hjemmeside i designeren. Du kan bruge al den tid, du har brug for, til både at lære og bygge dit hjemmeside - du betaler kun, når du beslutter dig for at udgive det.

Så selvom det er mere tidskrævende at lære at bygge en hjemmeside med Webflow, er du altså i gode hænder. Se mere og udforsk Webflow University her: https://university.webflow.com/

Hjælp af professionelle Webflow-eksperter fra Kvalifik
Hvis du stadig synes det virker uoverskueligt at lære Webflow uden nogen garanti for hvor længe det tager eller om du nogensinde får en brugbar hjemmeside, er du heldigvis havnet det helt rette sted.

Hos Kvalifik er vi certificerede Webflow-eksperter, og har hjulpet mange både store og små virksomheder med at få nytænkende og smukke Webflow hjemmesider, der er nemme at opdatere og vedligeholde og i sidste ende sparer vores kunder mange timers arbejde.

I stedet for at skulle lære at bruge Webflow designeren, lærer du at bruge den ultra simple Webflow editor, der lader dig redigere indhold og bruge de smarte CMS funktioner, så du selv kan redigere og tilføje indhold og meget mere. Så står vi for at lave en visuel imponerende hjemmeside, med alle de rette funktioner der giver din virksomhed mest værdi.

Hvis det lyder interessant, kan du læse mere om vores services her eller udforske vores cases her.

Giv dit website liv med animationer og interaktioner

Ud over at designe og bygge visuelt imponerende hjemmesider med fuld kontrol giver Webflow dig også mulighed for at skabe vilde animationer og sjove interaktive elementer, der gør brugeroplevelsen helt unik.

Webflow tilbyder nemlig integrerede værktøjer til både animationer og interaktive elementer, der, ligesom med alt andet i Webflow, kan laves og redigeres i realtid.

Skab fantastiske animationer visuelt
Du kan animere elementer ved hjælp af Webflows visuelle grænseflade, hvor du kan styre tidslinjer, hastigheder og forskellige overgange og skabe alt fra meget enkle til meget komplekse animationer. Her er nogle af mulighederne:

  • Element-animationer: Du kan animere individuelle elementer på din side, f.eks. tekstbokse, billeder og knapper. Dette kan omfatte effekter som fade-ins, slide-ins, rotationer og meget mere.
  • Scroll-baserede animationer: Webflow giver dig mulighed for at skabe animationer, der aktiveres, når brugeren scroller gennem din side. Det kan bruges til at skabe spændende visuelle oplevelser, hvor elementer bevæger sig eller ændrer sig, når brugeren scroller ned ad siden.
  • Hover-animationer: Disse animationer aktiveres, når brugeren holder musen over et bestemt element. Det kan hjælpe med at skabe interaktive og engagerende effekter, der fremhæver vigtige dele af din hjemmeside.

Gør din hjemmeside engagerende med interaktive elementer i Webflow
Ud over animationer kan Webflow også bruges til at tilføje interaktive elementer, der forbedrer brugeroplevelsen. Med Webflows interaktionsværktøjer kan du definere, hvordan elementer skal reagere på brugerhandlinger som klik, hovers og scrolling. Her er nogle eksempler:

  • Klik-interaktioner: Du kan definere, hvad der skal ske, når en bruger klikker på et element. Det kan være alt fra at åbne en modal, skifte mellem forskellige sektioner eller udløse en animation.
  • Formularer og indtastningsfelter: Webflow gør det nemt at tilføje og tilpasse unikke formularer, der skaber en sjov interaktiv oplevelse, som både imponerer og gør kompleks informationsindsamling mere håndterbar for brugeren.
  • Navigationsmenuer: Du kan oprette brugerdefinerede navigationsmenuer, der reagerer på brugerinput, f.eks. dropdown-menuer eller off-canvas-navigationspaneler, der glider ind og ud af visningen.

4 gode grunde til at vælge Webflow

For at opsummere, hvorfor vi mener, at Webflow er den bedste og mest effektive hjemmeside builder til mange forskellige projekter, er her fire gode grunde:

  1. Ingen kodning - fuld kreativ frihed
    Design og publicér avancerede hjemmesider nøjagtigt som du ønsker med Webflows visuelle designer. Med Webflow bygger du din hjemmeside visuelt, mens platformen automatisk genererer ren og semantisk JavaScript, HTML og CSS – de tre grundsten inden for moderne webudvikling. Den kode, Webflow genererer, er ikke kun optimeret, men kan også eksporteres og anvendes til publicering på andre platforme, hvilket giver dig fuld fleksibilitet og kontrol over dit projekt.
  2. Spar utallige timer med Webflow CMS
    Webflows stærkeste funktion for dig som virksomhedsejer eller webadministrator er indholdsstyringssystemet (CMS), som gør det nemt og utroligt effektivt at redigere og tilføje indhold. Når du f.eks. tilføjer et blogindlæg, tilpasser det sig automatisk formatering og design, ligesom på denne side. Og hvis du ændrer formateringen eller designet af et blogindlæg, opdateres det også automatisk på tværs af alle andre blogindlæg. Dette princip gælder for alt i Webflow - alt skal kun ændres én gang. Resultatet er en hjemmeside , der er nem at vedligeholde og hurtigt kan opdateres med nyt indhold.
  3. Eminente læringsmuligheder og stærkt community
    Gennem Webflow University har du rig mulighed for at lære at bruge Webflow fra bunden på den rigtige måde. Der er også et stærkt fællesskab omkring Webflow, fyldt med eksperter som os i Kvalifik, der diskuterer, deler og finder løsninger på alle slags udfordringer. Webflow gør alt for at fremme dette, og hvis dit problem ikke er løst på Webflow University, kan du sandsynligvis finde svaret i deres forum.‍‍
  4. ‍Imponerende interaktionerog animationer
    Webflow har indbyggede funktioner til at skabe interaktioner og animationer i realtid, som virkelig kan løfte oplevelsen af din
    hjemmeside. Ligesom i resten af Webflow-universet behøver du ikke at skrive nogen kode for at skabe fantastiske animationer. Du kan designe animationer til scroll, hover, sideindlæsning og meget mere, så din hjemmeside kommer til live.

Begrænsninger i Webflow

Selvom Webflow er god til mange forskellige typer projekter, har det selvfølgelig også sine begrænsninger. Her er et par ting, der er værd at tage i betragtning inden du vælger Webflow:

E-commerce

Det er bestemt muligt at opbygge en flot e-handelsbutik med Webflow, men e-commerce-modulet er helt sikkert den største begrænsning, der er i Webflow. Særligt hvis din webshop har komplekse behov eller er af en hvis størrelse.

For eksempel kan Webflows begrænsede muligheder for betalingsgateways, manglende understøttelse af flere valutaer og grundlæggende lagerstyring muligvis ikke opfylde kravene for en større virksomhed. Derudover tilbyder de ikke avancerede forsendelsesberegninger, automatisk skatteberegning eller avancerede rabatfunktioner, som ofte er nødvendige for virksomheder i vækst. Til e-handel er Shopify eller Woocommerce mere robuste platforme, der allerede har mange af de funktioner, som Webflow mangler, indbygget.

Selvom Webflow giver dig mulighed for at oprette e-handelsbutikker med sine imponerende designfunktioner, anbefaler vi, at du undersøger det grundigt på forhånd for at sikre, at det dækker dine behov, eller at der er løsninger til rådighed.

Stejl indlæringskurve

En af de primære udfordringer, som mange møder, når de begynder at bruge Webflow, er den relativt stejle indlæringskurve. Selvom platformen giver stærke værktøjer og enestående designfleksibilitet, kan det være tidskrævende at mestre disse funktioner, især hvis du er ny inden for webdesign. Webflow kræver en dybere forståelse af principper for webdesign og færdigheder i at navigere i den visuelle grænseflade end andre hjemmeside -byggere som Wix og Squarespace. Derfor vil det tage lidt tid at lære, selv om der er gode ressourcer til rådighed til at hjælpe dig.

Programmering kan være nødvendig til meget omfattende projekter

Webflow er en stærk platform til at bygge visuelt imponerende hjemmesider uden at skulle skrive kode, men har begrænsninger, når det gælder meget omfattende projekter eller meget specifikke krav. For komplekse funktioner eller unikke designelementer, der går ud over, hvad Webflows indbyggede værktøjer tilbyder, kan det være nødvendigt at indarbejde brugerdefineret kode, hvor du på andre platforme kan slippe af sted med at installere et tredjeparts plug-in. Og hvis man er afhængig af brugerdefineret kode, kan det gøre det sværere at vedligeholde og opdatere, da fremtidige ændringer kan kræve yderligere programmeringsarbejde.

‍Webflow vs. WordPress

Når det kommer til at vælge en platform til at bygge din hjemmeside, har Wordpress altid været det populære valg. Det er anslået at omkring 63% af de ca 2 milliarder hjemmesider, der i dag er live på internettet, er lavet med Wordpress.

Så må det da kunne noget?

Det er det - mulighederne for, hvad du kan gøre med et Wordpress-site, er uendelige, og du kan være sikker på, at nogen har lavet et plugin, der kan gøre præcis det, du ønsker, og som er relativt nemt at bruge. Men med de uendelige muligheder følger også uendelige problemer.

Især når alt afhænger af, at dine forskellige plugins arbejder sammen og ikke ødelægger alt, når de opdateres uafhængigt af hinanden. WordPress er afhængig af plugins, som kan en masse, men som ofte kræver kodning for at tilpasse dem eller for at få designet på din hjemmesidepræcis, som du vil have det. Det er både dyrt og tidskrævende og giver med garanti hovedpine, hvis du ikke har prøvet det før.

I Webflow er næsten alle funktioner indbygget. Det betyder først og fremmest, at dit hjemmeside ikke går i stykker, mens du sover, og at du ikke har brug for månedlige tjek fra en udvikler for at rette potentielle fejl.

Med Webflow får du i stedet et hjemmeside , der er næsten vedligeholdelsesfrit og ikke kræver, at du koder for at få det hele til at fungere. Samtidig kan du visuelt designe din hjemmeside præcis, som du vil have den, enten fra bunden eller ved at vælge en af de mange imponerende skabeloner, der er designet og skabt af Webflow-eksperter.

Her er en sammenligning af de forskellige fordele i Webflow og WordPress:

Feature Webflow WordPress
Ease of Use Design visually, no coding needed Requires plugins and some coding knowledge
Design Flexibility Build from the bottom up or customize templates Anything is possible with the right tools an knowledge
Hosting Built-in hosting included Requires separate hosting service
SEO Tools Built-in, easy to use Requires additional plugins
Maintenance Low maintenance, automatic updates Regular updates and plugin management needed

Hvem er Webflow til?

Webflow er en alsidig platform, der henvender sig til en bred vifte af organisationer og virksomhedstyper. Uanset om din virksomhed er stor, eller du er alene om det, er Webflow værd at overveje. Her er 3 eksempler på virksomhedstyper, der har oplagte fordele ved at bruge Webflow:

  • SaaS-virksomheder
    For SaaS-virksomheder er Webflow en oplagt løsning, da de tilbyder fleksibilitet, skalerbarhed og minimal vedligeholdelse. Platformen gør det muligt at bygge dynamiske hjemmesider, der kan tilpasses hurtigt til markedets skiftende behov. Med Webflow kan du præsentere dine services på en lækker måde, der er overskuelig for dine potentielle kunder. Du kan også opdatere indholdet let, så det forbliver relevant, og giver din virksomhed en professionel og dynamisk online tilstedeværelse.
  • Bureauer
    For bureauer, der tilbyder alverdens forskellige services, kan en Webflow-hjemmeside være en stor fordel. Webflow gør det muligt at skabe en skræddersyet hjemmeside, der effektivt præsenterer jeres ydelser og resultater. Med de avancerede designmuligheder og brugervenlige CMS kan I nemt tilføje nye casestudier, opdatere nyheder og lancere kampagner uden at skulle vente på og betale for en udvikler. Dette sikrer, at jeres online tilstedeværelse altid er opdateret og i overensstemmelse med jeres brand, og giver jer muligheden for at være i direkte kontrol over jeres hjemmeside.
  • Freelancere
    Webflow er ideel for freelancere, der ønsker at skabe en visuelt imponerende portefølje, som er nem at opdatere og tilføje nye cases til. Uanset om du er designer, fotograf, forfatter eller arbejder inden for en anden kreativ branche, gør Webflows intuitive designværktøjer det muligt at bygge en professionel hjemmeside uden at skulle skrive kode. Og der er massere utrolig flotte skabeloner til portefølje-hjemmesider du enten kan købe eller drage inspiration fra.

Generelt er Webflow for alle, der vil have en imponerende hjemmeside, som er nemt at opdatere og ikke kræver meget vedligeholdelse, så du kan bruge din tid på det, du er god til. Hvis du har brug for mere inspiration, kan du se, hvilke typer virksomheder vi har bygget Webflow-hjemmesider til her: https://www.kvalifik.dk/cases

Konklusion

Hvis du er på udkig efter en ny hjemmeside , der giver dig fuld kontrol og kræver minimal vedligeholdelse, er Webflow en fremragende mulighed at overveje. Denne kraftfulde og alsidige webplatform tilbyder en unik kombination af brugervenlighed, designfrihed og teknisk robusthed, som gør det muligt for næsten alle at skabe en tilpasset, professionel hjemmeside. Og Webflows visuelle designer og kraftfulde CMS gør det nemt at administrere og opdatere dit indhold, så du er sikker på, at din hjemmeside altid er opdateret.

Webflow har sine begrænsninger, især i dets e-handelsmodul, som måske ikke opfylder behovene i mere komplekse onlinebutikker. Selvom det er fristende at bruge en af Webflows smukke, detaljerede skabeloner til dit e-handelswebsted og få alle de fordele, der følger med at bruge Webflow, er det vigtigt at undersøge grundigt, om det kan imødekomme dine specifikke krav.

Webflow University er en fantastisk ressource, der giver dig mulighed for at lære at designe din hjemmeside fra bunden, og det engagerede Webflow-fællesskab har altid svar på selv de mest specifikke spørgsmål, hvilket er nyttigt, fordi det kan være lidt tidskrævende at lære Webflow. Og hvis du ikke har lyst til at bygge din egen hjemmeside eller har brug for avancerede funktioner og fantastiske designs, er du altid velkommen til at kontakte os i Kvalifik.

Fortsæt med at læse